JAK DAWNIEJ ROBIONO MASŁO I SERY? / SKĄD SIĘ BIERZE MLEKO I PRZETWORY MLECZNE?





Opis
JAK DAWNIEJ ROBIONO MASŁO I SERY? / SKĄD SIĘ BIERZE MLEKO I PRZETWORY MLECZNE?
• format 61 cm x 86 cm
• dwustronnie zalaminowane
• wieloletnia trwałość
Sprzedaż wysyłkowa
• nie mniej niż 5 plansz (dowolne wzory)
• doręczenie firmą kurierską
• koszty wysyłki pokrywa Wydawnictwo
UWAGA: W przypadku złożenia zamówienia zawierającego plansze i książki, plansze zostaną wysłane osobną przesyłką (dodatkowo płatną).
Sprzedaż 1–4 plansz tylko bezpośrednio w Wydawnictwie lub w Księgarni Wydawnictwa.
W jaki sposób mleko trafia na nasze stoły? Każde dziecko wie, że mleko daje krowa. Ale co dzieje się z tym smacznym napojem, zanim w kartonach pojawi się w sklepie?
Plansza na jednej stronie prezentuje współczesny proces przetwórstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obróbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki, masła.
Druga strona planszy prezentuje, jak przetwórstwo mleczne wyglądało dawniej. Dzieci dowiedzą się z niej, jak wyglądały tradycyjne metody robienia masła i sera: ubijanie w maselnicy, wyciskanie w prasie.
Planszę można wykorzystać na każdym etapie nauki: zarówno w przedszkolu, klasach 1–3, jak i na lekcjach historii czy przyrody.
Dane o publikacji
format | 61 cm x 86 cm |
oprawa | dwustronnie laminowana |
EAN | 5907502637954 |